Achter de website: Hannah en Emma - 14-12-2023

De DREAMS website heeft een update gehad. De drijvende krachten hierachter zijn wij, Hannah & Emma! Hier introduceren wij onszelf op onze gloednieuwe blog. Op deze blog komen interviews te staan met DREAMS collega’s (over wie zij zijn en wat zij doen voor DREAMS), maar ook artikelen over bijvoorbeeld DREAMS symposia of congressen waar we DREAMS presenteren. We willen jullie graag meenemen in wat DREAMS zoal doet. Stay tuned! 

Door Hannah Dorsman en Emma Broek

Wie is Hannah Dorsman?

Ik ben Hannah en ik werk bij Levvel als onderzoeksassistente voor DREAMS. Ik help mee met verschillende taken bij DREAMS. Een paar voorbeelden zijn dat ik onderzoekers help met het opschonen en analyseren van hun data, ik controleer of de intakevragenlijst goed wordt ingevuld en help ouders als zij hier vragen bij hebben, ik werk samen met Emma aan de website en de social media van DREAMS, en ik maak verschillende figuren en infographics om resultaten te verspreiden. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

Best wel afwisselend! Ik werk de helft van de week thuis en de helft van de week op het AMC. Omdat ik dus veel verschillende taken heb en ook met verschillende mensen samenwerk, ziet elke dag er wel anders uit. Ik zit vaak achter mijn laptop en heb ook soms overleg met mensen. Vandaag heb ik bijvoorbeeld een overleg met het DREAMS team en verder houd ik verschillende mailboxen bij, werk ik aan een analyse in MaxQDA en lees ik wat artikelen voor een aankomend paper over COVID.

In welke rol ben jij betrokken bij DREAMS? 

Ik ben onderzoeksassistente bij DREAMS. Ik ben dus betrokken bij verschillende dingen; ik zit in het vragenlijstteam, waar ik ervoor zorg dat alle vragenlijsten correct worden ingevuld. Net zoals Emma ben ik ook betrokken bij de intakevragenlijst werkgroep en de evaluatie werkgroep. Verder werk ik nog mee aan verschillende onderzoeken.

Hoe ben je betrokken geraakt bij DREAMS? 

Een paar maanden geleden ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit. Ik wilde graag wat meer ervaring opdoen in het onderzoek voordat ik eventueel aan een promotietraject zou beginnen. Ik kwam de vacature voor onderzoeksassistent bij DREAMS tegen en vond dit meteen heel erg interessant omdat ik mij graag inzet voor de mentale gezondheid van jongeren. Toen heb ik dus gesolliciteerd!

“Ik ben bij veel verschillende projecten betrokken, en hoop dat ik bij veel mooie projecten wat kan bijdragen en kan helpen om de behandeling in de kinder- en jeugdpsychiatrie te verbeteren!”

Wat hoop je nog te bereiken met DREAMS? 

Ik hoop dat ik nog bij veel mooie projecten wat kan bijdragen en uiteindelijk kan helpen om de behandeling van de kinderen en jongeren in de psychiatrie te verbeteren!

Wie is Emma Broek?

Ik ben Emma en ik werk bij LUMC-Curium als promovenda. Ik doe onderzoek naar wie de kinderen en jongeren in de kinder- en jeugdpsychiatrie zijn, hoe we behandeling het best kunnen evalueren en hoe we de behandeling van kinderen en jongeren het best in kaart kunnen brengen. En ik werk nu dus samen met Hannah aan de website. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 

Heel veel achter de laptop! Eigenlijk alle dingen waar ik mee bezig ben doe ik achter de computer. Momenteel ben ik bezig met een literatuuronderzoek naar hoe jongeren, ouders en behandelaren willen dat er geëvalueerd wordt in de mentale gezondheidszorg, dus ben ik veel artikelen aan het lezen. Daarbij ben ik ook een artikel aan het schrijven met collega’s over de psychische gezondheid van kinderen in de jeugdzorg voor, tijdens en na de corona pandemie. Omdat ik zoveel vanaf mijn laptop werk ben ik gelukkig wel mobiel, dus ik werk één dag in de week op Levvel in Amsterdam, en de rest van de week op LUMC-Curium in Leiden.

“Ik hoop dat ik een mooi overzicht kan maken van hoe we het best de behandeling in de kinder- en jeugdpsychiatrie kunnen evalueren.”

In welke rol ben jij betrokken bij DREAMS? 

Ik ben bij verschillende dingen betrokken. Ik zit in de intake vragenlijst werkgroep waar we nu bezig zijn met het evalueren van de intake vragenlijst die al een poosje loopt. Ik ben ook betrokken bij de evaluatie werkgroep waar we een vragenlijst ontwikkelen die tijdens en na de behandeling wordt afgenomen. Hiermee willen we evalueren hoe het gaat met de mentale gezondheid van kinderen die bij ons in zorg zijn. En ik ben betrokken bij het COVID-19 onderzoek dat DREAMS uitvoert. 

Hoe ben je betrokken geraakt bij DREAMS? 

Ik ben in 2022 afgestudeerd aan Universiteit Leiden. Tijdens mijn stage in het LUMC keek ik af en toe bij de interne vacatures om te kijken of er iets interessants bij stond. Daar stond toen een interessante vacature over het DREAMS project, dat ging over big data en het harmoniseren van gegevens tussen instellingen. Omdat het me zo aansprak heb ik gesolliciteerd, en de rest is geschiedenis!

Wat hoop je nog te bereiken met DREAMS? 

Ik hoop een mooi overzicht te kunnen maken over hoe we het beste kunnen evalueren in de kinder- en jeugdpsychiatrie, en hoe we dit direct in de praktijk kunnen gebruiken. Door vragenlijsten af te nemen voor, tijdens en na behandeling hoop ik mooi in kaart te kunnen brengen welke kinderen wij zien, hoe het met hen gaat, en wat er beter werkt voor wie. En ik hoop dat natuurlijk in een mooi proefschrift te presenteren over een aantal jaar! 

Jullie houden je naast jullie werk als onderzoeksassistente en promovenda ook bezig met de DREAMS website en LinkedIn. Wat hopen jullie daarmee te bereiken? 

We willen graag de naamsbekendheid van DREAMS vergroten zodat de boodschap en missie van DREAMS meer mensen bereikt. Met LinkedIn willen we de netwerken van onze collega’s benutten om DREAMS meer onder de aandacht van collega’s in andere instellingen en landen te bereiken. En om die netwerken beter te gebruiken komt er binnenkort ook een pagina op de website waarop we de verschillende onderzoeksprojecten vanuit onze instellingen laten zien. Op die manier hopen we dat de onderzoekers die deze projecten leiden meer deelnemers krijgen, zodat we kunnen bijdragen aan het wetenschappelijk onderzoek in de kinder- en jeugdpsychiatrie. En de refresh van de website was ook nodig om beter te laten zien wat DREAMS de afgelopen drie jaar heeft bereikt. Er was een update nodig in bijvoorbeeld de projectpagina’s zodat mensen écht weten wat we aan het doen zijn. 

Jullie zijn nu ook begonnen met een blog. Waarom wilden jullie dit doen? 

Omdat onze doelgroep voor een groot deel uit kinderen en ouders bestaat, wilden we ook graag ons werk op meer informele manieren laten zien. Een blog leent zich daar goed voor. De artikelen die we publiceren zijn natuurlijk hartstikke mooi, maar die zijn vaak in het Engels en toch wat ingewikkeld. Op deze manier willen we bijvoorbeeld de auteurs op een meer ongedwongen manier laten vertellen wat ze in hun onderzoek hebben gevonden. En DREAMS is natuurlijk altijd bezig, ook al produceren we een poosje geen nieuwe artikelen. Via het blog kunnen we jongeren en collega’s op de hoogte houden van waar we mee bezig zijn! 

“We hopen met de vernieuwde website en het blog het bereik en de naamsbekendheid van DREAMS te vergroten. Zo weten mensen ons nog beter te vinden.”

Wat is het leukste dat jullie tot nu toe voor DREAMS hebben gedaan? 

Hannah: Ik werk nog niet heel lang bij DREAMS, dus ik heb nog niet super veel kunnen doen, maar ik vind het erg leuk dat ik de website mag vernieuwen en verschillende mensen hiervoor mag interviewen!

Emma: In juli van dit jaar heb ik een hele mooie poster (al zeg ik het zelf) mogen presenteren op ESCAP, een groot Europees congres dat werd gehouden in Kopenhagen. Hier heb ik wat eerste data van de intake vragenlijst laten zien aan collega’s, wat tot hele interessante en mooie gesprekken leidde. Ik hoop nog vaker dat soort dingen te mogen doen de komende jaren! 

Wat doen jullie het liefst in jullie vrije tijd? 

Hannah: Ik houd enorm van lekker uit eten gaan met mijn vrienden en familie! Ik vind het ook heel leuk om meerdere keren per week te sporten, af en toe naar een leuk festival te gaan, en ik houd erg van reizen. Verder vind ik het ook heerlijk om lekker op de bank te liggen met een goede serie 🙂

Emma: Van alles! Ik doe drie keer per week Crossfit, een fijne afwisseling met mijn werk achter een bureau. Ik vind bakken ook erg leuk, en bak graag brownies of koekjes. Ik lees ook heel graag, en ik knuffel graag met mijn kat Hunter. En verder ga ik ook graag naar mijn familie en schoonfamilie en mijn vrienden om tijd met hen door te brengen.