Blog

Aan het woord: Onderzoeker Josjan Zijlmans

Eén van de onderzoekers van DREAMS is Josjan Zijlmans. Josjan heeft al verschillende artikelen gepubliceerd over de mentale gezondheid van kinderen en jongeren tijdens de coronapandemie. Hier stelt hij zich voor en vertelt hij meer over zijn onderzoek.

Zero to hero: Een pleidooi voor een tweede kans voor ROM

Het is een beetje het familielid waar niet over wordt gesproken in de kinder- en jeugdpsychiatrie: Routine Outcome Monitoring. Het evalueren in de jeugd ggz heeft een slecht imago, met goede reden. De manier waarop we het kennen roept namelijk vooral frustratie op. Terwijl ROM juist ook veel goeds kan opleveren. We leggen graag uit waarom.

Projectleider Tinca Polderman stelt zich voor

DREAMS is op 1 april 2020 van start gegaan. Vanaf het begin staat Tinca Polderman als projectleider aan het roer van dit samenwerkingsverband. Wat is haar rol precies, hoe ziet zij de toekomst van DREAMS voor zich, en wat zijn haar hoogtepunten tot nu toe geweest? Tinca Polderman stelt zich voor en vertelt wat meer over DREAMS.

Achter de website: Hannah en Emma

De DREAMS website heeft een update gehad. De drijvende krachten hierachter zijn wij, Hannah & Emma! Hier introduceren wij onszelf op onze gloednieuwe blog. Op deze blog komen interviews te staan met DREAMS collega’s (over wie zij zijn en wat zij doen voor DREAMS), maar ook artikelen over bijvoorbeeld DREAMS symposia of congressen waar we DREAMS presenteren. We willen jullie graag meenemen in wat DREAMS zoal doet. Stay tuned!