Blog

Aan het woord: Datamanager Daniël van der Doelen

Bij DREAMS werken veel onderzoekers en behandelaren, dat kan ook niet anders. Maar wellicht iets minder voor de hand liggend is datamanager Daniël van der Doelen, werkzaam bij Karakter. Daniël houdt zich bezig met de data die bij Karakter binnenkomt, en met de dataverzameling die de vier DREAMS instellingen delen. Maar wat houdt dit werk precies in? In dit blog legt hij het graag uit.

DREAMS op pad: Het voorjaarscongres van de NVvP

Op woensdag 10 april organiseerde DREAMS een symposium tijdens het voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. Hier hebben we verschillende onderzoeksprojecten gepresenteerd die het nut van dataverzameling in de kinder- en jeugdpsychiatrie nog eens onderstrepen. Kon je er niet bij zijn? Lees dan in deze blogpost een aantal korte pitches.

Aan het woord: Onderzoeker Malindi van der Mheen

Bij Levvel werkt DREAMS onderzoeker Malindi van der Mheen. Zij leidt samen met Jacintha Tieskens de vragenlijstwerkgroep bij DREAMS. Op dit moment is zij hard bezig met de Intakevragenlijst 2.0, een verbeterde versie van de Intakevragenlijst die bij alle vier de DREAMS instellingen gebruikt wordt. Wat doet zij precies voor DREAMS, en hoe denkt zij dat deze intake vragenlijst bij kan dragen aan de verbetering van de kinder- en jeugdpsychiatrie?

Aan het woord: Psycholoog en onderzoeker Marleen Wildschut

Bij DREAMS werken veel verschillende mensen, in veel verschillende rollen. Zo ook Marleen Wildschut: klinisch psycholoog én onderzoeker bij Accare. In haar dagelijks werk ziet zij adolescenten op de kliniek, en is ze als onderzoeker bij DREAMS betrokken. Hoe verhouden die rollen zich tot elkaar? Hier stelt Marleen zich voor en vertelt ze meer over die dualiteit en samenhang van rollen.

Aan het woord: Onderzoeker Josjan Zijlmans

Eén van de onderzoekers van DREAMS is Josjan Zijlmans. Josjan heeft al verschillende artikelen gepubliceerd over de mentale gezondheid van kinderen en jongeren tijdens de coronapandemie. Hier stelt hij zich voor en vertelt hij meer over zijn onderzoek.

Zero to hero: Een pleidooi voor een tweede kans voor ROM

Het is een beetje het familielid waar niet over wordt gesproken in de kinder- en jeugdpsychiatrie: Routine Outcome Monitoring. Het evalueren in de jeugd ggz heeft een slecht imago, met goede reden. De manier waarop we het kennen roept namelijk vooral frustratie op. Terwijl ROM juist ook veel goeds kan opleveren. We leggen graag uit waarom.

Projectleider Tinca Polderman stelt zich voor

DREAMS is op 1 april 2020 van start gegaan. Vanaf het begin staat Tinca Polderman als projectleider aan het roer van dit samenwerkingsverband. Wat is haar rol precies, hoe ziet zij de toekomst van DREAMS voor zich, en wat zijn haar hoogtepunten tot nu toe geweest? Tinca Polderman stelt zich voor en vertelt wat meer over DREAMS.

Achter de website: Hannah en Emma

De DREAMS website heeft een update gehad. De drijvende krachten hierachter zijn wij, Hannah & Emma! Hier introduceren wij onszelf op onze gloednieuwe blog. Op deze blog komen interviews te staan met DREAMS collega’s (over wie zij zijn en wat zij doen voor DREAMS), maar ook artikelen over bijvoorbeeld DREAMS symposia of congressen waar we DREAMS presenteren. We willen jullie graag meenemen in wat DREAMS zoal doet. Stay tuned!